A+ A A-
http://salonyvonne.eu/modules/mod_image_show_gk4/cache/hoofdpagina-1000-600gk-is-113.jpglink

http://salonyvonne.eu/modules/mod_image_show_gk4/cache/achtergrond3donderdaggk-is-113.jpglink

http://salonyvonne.eu/modules/mod_image_show_gk4/cache/achtergrondsalonmaandag1gk-is-113.jpglink

http://salonyvonne.eu/modules/mod_image_show_gk4/cache/achtergrondsalonvrijdag44gk-is-113.jpglink

 

Pigmentvlekken verwijderen
 
 Pigmentvlekken verwijderen / laseren
 
Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken of zonnevlekken in het gezicht, kunnen gemakkelijk verwijderd worden door middel van laser. Ook voor bijvoorbeeld vlekjes op onderarmen en handruggen is deze behandeling geschikt. Het belangrijkste huidpigment is melanine. Dit is een donkerbruine kleurstof die door bepaalde huidcellen wordt gemaakt in de bovenste huidlaag. 
Pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en sproeten komen bij iedereen voor. Door zonlicht wordt de aanmaak van melanine verhoogd en ontstaan er bruine verkleuringen van de huid. Soms zijn deze verkleuringen niet mooi en regelmatig maar ontstaan er vlekken die donkerder zijn dan de huid. 
Maar ook mensen die nooit in de zon komen kunnen last hebben van pigmentvlekken. Hierbij gaat het vooral om mensen met een lichte huid. Pigmentvlekken kunnen ook ontstaan door huidveroudering, ontstekingen van de huid, erfelijke factoren en zwangerschap . Bij ouderdomsvlekken is de verdeling van het pigment verstoord waardoor er vaak grote en storende vlekken ontstaan op plekken die veel aan zonlicht bloot gesteld zijn met name op handen en gezicht.
 
Intakegesprek pigmentvlekken verwijderen
 
                                         
Pigmentvlekken
Bij het verwijderen van pigmentvlekken is uiterste zorgvuldigheid geboden in verband met mogelijke kwaadaardigheden. Het weg laseren van pigmentvlekken gaat daarom altijd in overleg met uw arts om eventuele risico's uit te sluiten.
 
Ouderdomsvlekken 
Naarmate de huid verouderd zien we dat de pigmentcellen niet meer in een mooie verdeelde structuur in de huid liggen. Wat we dan zien zijn bruine tot donkerbruine vlekken die eruit zien als moedervlekken en meestal in het gelaat, op de handruggen en armen zichtbaar zijn.
 
Sproeten
 
Techniek pigmentvlekken laseren:
 
Pigmentvlekken bestaan uit een ophoping van pigment op de huid en kunnen op het hele lichaam voorkomen. De bekendste vormen zijn ouderdomsvlekken, sproeten en het zwangerschapsmasker. Belangrijkste oorzaak: de zon. Het verschil tussen een moedervlek (naevus) en een andersoortige pigmentvlek is moeilijk zelf te bepalen. Daarnaast is het belangrijk om eerst de aard van de pigmentvlek te onderkennen, om verspreiding van kwaadaardige cellen te voorkomen. Hiervoor dient u eerst contact op te nemen met uw huisarts voor goedkeuring om de behandeling te laten plaats vinden.
 
Het kan ook een café-au-lait-vlek zijn, een aangeboren pigment-afwijking. In beide gevallen is behandeling van de vlek mogelijk. 
 
Of verwijdering met de laser mogelijk is hangt af van de groep, de kleur en de diepte van de pigmentvlek(ken).
De beste resultaten met laserbehandeling worden bereikt bij:
Kleine moedervlekjes ter grootte van ongeveer een speldeknop
cafe au lait vlekjes
ouderdomsvlekjes in gelaat of op handen
sproeten
 
Vlekken met een hormonale oorzaak, bijvoorbeeld door pilgebruik of zwangerschap, geven een wisselend resultaat. Dit geldt mede voor mensen die snel pigment vormen, bijvoorbeeld na beschadiging van de huid, of mensen met een (licht getinte) huid. Bij elke persoon reageert de huid en pigmentatie anders. Soms kan bij twijfel een klein proefstukje worden gedaan. Veelal zijn slechts enkele behandelingen nodig, bij oppervlakkig pigment gemiddeld 1-2 behandelingen, bij dieper gelegen pigment kunnen meer behandelingen nodig zijn.
 
Behandeling pigmentvlekken verwijderen/ laseren:
 
Een behandeling duurt ca 15 minuten tot een half uur, afhankelijk van het te behandelen gebied. Bij een geringe pigmentafwijking is 1 behandeling meestal voldoende. Bij uitgebreidere pigmentafwijkingen moet u rekenen op 2 tot 3 behandelingen om een optimaal resultaat te bereiken. Tussen opeenvolgende behandelingen heeft u steeds een pauze van 6 tot 8 weken. De behandelde bruine pigmentvlekken verdwijnen vrijwel volledig en komen meestal niet meer terug. De behandeling kan echter niet voorkomen dat er in de toekomst nieuwe vlekken ontstaan. Uiteraard kunnen deze dan ook behandeld worden.
 
De behandeling wordt uitgevoerd met de yag-laser. 
 
De laser geeft een intense lichtbundel af, die met een grote precisie op de pigmentvlek gericht wordt. De pigmentvlekken absorberen de kleur van het laserlicht. Door een zeer korte puls te gebruiken zal het laserlicht een soort explosie van energie laten ontstaan in de pigmentlaag. Het pigment zal in kleine deeltjes uiteen vallen zodat het lichaam in staat is deze deeltjes uit het lichaam af te voeren. De behandelingstijd is afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid van de pigmentvlekken. Zo duurt het behandelen van twee handen 20 minuten en een vlekje in de hals vijf minuten.
 
Na de behandeling pigmentvlekken laseren:
 
Er vormt zich een korstje/velletje op het behandelde gebied. Het resultaat lijkt dan ook even donkerder dan voorheen. Na 1-2 weken verdwijnt dit korstje en ziet u vaak een nieuwe roze huid. U moet de huid na de behandeling beschermen met een sunblock van +80.
Na een aantal weken kunt u het resultaat zien en beoordelen of nieuwe behandeling gewenst is. Soms is de huid nog wat anders van kleur, soms wat witter of iets roder. Dit trekt na enige weken- maanden weer weg en krijgt de huid weer de normale kleur.
Bij bepaalde vormen van hyperpigmentatie zult u altijd een goede zonbescherming moeten blijven gebruiken!
Een enkele keer treedt weer re-pigmentatie op. Tussen behandelingen moet minimaal 6 weken zitten. 
Bij elke ingreep, hoe eenvoudig ook, bestaat altijd een geringe kans op bijwerking. Controle van de pigmentvlek is absoluut noodzaak, dat dient te gebeuren door een arts voorafgaande aan de behandeling. Na de behandeling verkleurt de pigmentvlek en kunnen er blaasjes ontstaan op de behandelde plek. Deze zijn van tijdelijke aard en meestal binnen enkele dagen verdwenen.
 
Welke pigmentvlekken?
 
Met de yag-laser zijn onderstaande pigmentaties/ pigmentvlekken te behandelen:
ouderdomsvlekken in gezicht en op de handen
Sproeten
Zonvlekken
Kleine moedervlekjes
Niet te behandelen zijn:
Verheven vlekjes
Getinte huiden
 
Veel gestelde vragen pigmentvlekken / ouderdomsvlekken verwijderen.
 
Is elke huidskleur te behandelen?
Nee , de laser werkt dankzij contrastverschillen. Een lichte huid is daarom beter te behandelen. Bij donkere huidskleur zal ook het "normale "pigment in de huid beschadigd worden. 
 
Hoe lang duurt een behandeling?
De behandelduur is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Als indicatie duurt een gezichtsbehandeling 15-30 minuten.
 
Is de behandeling pijnlijk?
Een verdoving is niet nodig. De meeste mensen die de laserbehandeling hebben ondergaan vergelijken die met het gevoel van een elastiekje dat op de huid wordt geschoten, gevolgd door een warm gevoel dat enige minuten aanhoudt.
 
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Het aantal laserbehandelingen is afhankelijk van de plaats en de groote van de pigmentafwijking. Over het algemeen kan men er vanuit gaan van 1-3 laserbehandelingen met een tussenliggende periode van 6-8 weken.
 
Prijs pigmentvlekken verwijderen / laseren
Vanaf € 50.00
 
 
 

Bel voor informatie of een afspraak

  0252-231001